Asperges met zoete aardappel en

warm gerookte zalm

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram warm gerookte zalm

    voor de zoete friet

  • 500 gram zoete aardappelen

  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge

  • 2 eetlepels gerookte paprika poeder

  • halve eetlepel knoflook poeder

  • snufje zout
     

  • 400 gram verse asperges

  • 50 ML Melk

    voor de saus

  • 125 gram creme fraiche

  • halve citroen

  • 0,5 verkruimeld kippenbouillon blokje

  • bosje verse bieslook (fijngehakt)

  • peper en zout

de how to:

  1. Snijd de zoete aardappel in friet van ongeveer 1cm x 1cm en marineer deze in de olie, paprika en knoflook poeder met een snufje zout. Bak deze fietjes 12 minuten voor in de airfryer op 150 ºc. en zet deze aan de kant.
     

  2. Breng een ruime pan met voldoende water aan de kook.
    Schil ondertussen de asperges, verwijder de kontjes en voeg deze samen met de melk toe in de pan met water. Kook deze voor 8 minuten en laat deze

    5 minuten nagaren onder water.
     

  3. neem een soep opscheplepel kook vocht van de asperges en doe deze in een pannetje op laag vuur. Voeg de creme fraiche, sap van de citroen, bouillonblokje, bieslook toe en breng deze net niet aan de kook. Laat de saus indikken (evt met maizena) en maak deze af met wat peper en zout. 
     

  4. Leg de zalm in vacuumverpakking in een pan met heet water (15 minuten)
     

  5. Bak de frietjes nu af op 200ºc in de airfryer voor 10-12 minuten. zo nu en dan de friet even omgooien in het mandje.
     

  6. Verdeel de zalm en aperges over de borden. Doe de gewenste hoeveelheid saus over de asperges en voeg de zoete aardappel friet toe.
     

  7. Serveer dit gerecht eventueel met een paar hard gekookte eitjes

foodvans.nl