pulled pork babi pangang style met nasi 

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram Festival style pulled pork

  • klein pakje appelsap

  • voor de saus
     

  • 2 eetlepels sesamolie of zonnebloemolie

  • halve witte of gele ui fijn versnippert

  • 1 teen knoflook fijn gehakt

  • 1 theelepel gember gehakt

  • 70 gram tomatenpuree

  • 2 eetlepels verse citroensap (tip; gebruik hierbij een zeef voor de pitjes)

  • 2 eetlepels appelazijn

  • 2 eetlepels gembersiroop

  • 5 eetlepels appelmoes 

  • 200ml kippen bouillon (1 blokje)

  • 3 eetlepels bruine basterd suiker

     

  • voor de nasi
     

  • 200 gram basmati of pandan rijst

  • 1.5 kippenbouillon blokje

  • 5 eetlepels sesamolie of zonnebloemolie

  • 3 eieren

  • 3 knoflookteentjes in plakjes

  • 80 gram hamblokjes

  • kleine halve prei in halve ringen gesneden (bovenste stuk met het lof)

de how to:

  1. Kook de rijst gaar in een ruime pan met 1 liter water en voeg 1,5 kippenbouillon blokjes toe.​​ Doe dit gerust een dag of een paar uur van te voren.
     

  2. Begin met de saus. Fruit in 2 eetlepels olie de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe en laat dit 10 minuten rustig inkoken.
     

  3. Verwarm de pulled pork met een beetje appelsap in een koekenpan.
     

  4. maak scrambled eggs van de 3 eieren en zet deze aan de kant. frituur in een wok de knoflook plakjes in 5 eetlepels olie voor 3 a 4 minuten en haal deze vervolgens met een vork uit de olie. Dit is om de olie knoflooksmaak te geven.
     

  5. wok de hamblokjes en de prei 1 minuut op hoog vuur, voeg de scrambled eggs en de helft van de rijst toe. wok en meng dit, voeg de andere helft toe en wok het tot een heet geheel.
     

  6. doe de nasi in 2 pannen, verdeel een flinke schep saus over de nasi en serveer de pulled pork er boven op.
     

  7. serveer dit gerecht eventueel met atjar en kroepoek.

foodvans.nl