risotto met spinazie a la creme

en warm gerookte zalm

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300-400 gram warm gerookte zalm
     

  • 2 eetlepels pijnboompitten

 

  • 200 gram spinazie a la creme
     

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 gram risotto

  • 1 kippenbouillon blokje

  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
     

  • parmezaanse kaas

de how to:

  1. verwarm de oven voor op 180ºc.
     

  2. zet de spinazie a la creme op een laag vuur in een pan en rooster alvast de pijnboompitten in een koekenpan en zet deze aan de kant.
     

  3. versnipper de ui en knoflook en Fruit deze in een pan met een dikke bodem. voeg de risotto en kippenbouillon toe en maak vervolgens de risotto af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     

  4. leg de zalm in een ovenschaal of bakplaat voor 10 minuten in de oven.
     

  5. Meng de zwarte peper door de risotto en verdeel deze over 2 borden.
     

  6. leg een bedje van spinazie op de risotto, strooi de pijnboompitten erover en leg de zalm moot op de spinazie. Maak het gerecht af door deze te garneren met parmezaanse kaas.

foodvans.nl