Sticky pork belly (voorgerecht)

Benodigdheden voor 2 personen

  • 200 gram dykman's spek
     

  • 2 dikke eetl pompoencompote 

  • 1/3 van een komkommer

  • kleine winterworltel (evt inmaken met 5 eetl azijn en 1 eetl kristalsuiker)
     

  • hoisinsaus

  • verse koriander

de how to:

  1. Verwarm de oven voor op heteluchtstand, 125 graden en maak de pompoen compote warm in een pan.

  2. snijd de komkommer en wortel flinterdun met een kaasschaaf en maak deze in met azijn en suiker.doe dit minimaal 1 uur van te voren.

  3. leg het gesneden spek voor 15 minuten in de oven

  4. verdeel een dikke eetlepel pompoencompote op het bord en leg daarop het spek uit de oven en. plaats de opgerolde komkommer en wortel naast het spek.

  5. maak dit gerecht af om deze te garneren met hoisinsaus en verse koriander.

pompoen compote (soep)

  • 750 gram fles pompoen
     

  • 1 dikke ui 

  • 2 teentjes knoflook

  • 125 gram winterpeen

  • 1 laurierblaadje

  • 1 theelepel komijn

  • 1/2 groente of kippenbouillon blokje

  • 1/2 liter water

  • 1 theelepel smoked tabasco 

  1. Schil en halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd deze in blokjes van 2x2 cm. Snijd de uien en knoflook grof en de winterpeen in plakken.
     

  2. Verhit  5 eetlepels olie in een grote soeppan, fruit daarin de ui, knoflook en winterpeen voor 3 minuten en voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de bouillontablet, komijn, laurierblaadjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min zachtjes koken.
     

  3. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de de compote met een staafmixer. Breng de compote op smaak met de tabasco, peper en zout.
    (indien deze niet dik genoeg is laat deze dan rustig inkoken zonder deksel)

foodvans.nl