tagliatelle met spinazie en warm gerookte zalm

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram warm gerookte zalm

 

  • 150 gram verse spinazie

  • 4 eetlepels balsamico dressing (remia)

  • 2 eetlepels pijnboompitten

 

  • 1,5 kippenbouillon blokjes

  • 200 gram tagliatelle

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • parmezaanse kaas

de how to:

  1. Kook de pasta gaar in een ruime pan met 2 liter water en de 1,5 kippenbouillon blokjes.​​
     

  2. Rooster intussen de pijnboompitten en scheur de zalm in stukjes en gooi de huid eventueel weg.
     

  3. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan zodat deze warm blijft. meng de pasta met de stukjes zalm, zwarte peper en olijfolie en laat dit 5 minuten staan met het deksel op de pan.
     

  4. Leg een bedje van verse spinazie op de borden, besprenkel deze met de balsamico dressing en verdeel de pijnboompitten.
     

  5. Verdeel nu de nog warme pasta en zalm over de spinazie en bestrooi de pasta met parmezaanse kaas.

foodvans.nl