tagliatelle met spinazie en warm gerookte zalm


Benodigdheden voor 2 personen
-
300 gram warm gerookte zalm
-
150 gram verse spinazie
-
4 eetlepels balsamico dressing (remia)
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
1,5 kippenbouillon blokjes
-
200 gram tagliatelle
-
2 eetlepels olijfolie extra vierge
-
1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
-
parmezaanse kaas
de how to:
-
Kook de pasta gaar in een ruime pan met 2 liter water en de 1,5 kippenbouillon blokjes.
-
Rooster intussen de pijnboompitten en scheur de zalm in stukjes en gooi de huid eventueel weg.
-
Giet de pasta af en doe deze terug in de pan zodat deze warm blijft. meng de pasta met de stukjes zalm, zwarte peper en olijfolie en laat dit 5 minuten staan met het deksel op de pan.
-
Leg een bedje van verse spinazie op de borden, besprenkel deze met de balsamico dressing en verdeel de pijnboompitten.
-
Verdeel nu de nog warme pasta en zalm over de spinazie en bestrooi de pasta met parmezaanse kaas.